Facebook:


Instagram:

Instagram

Sivuja päivitetty:

15.4.2019

Kylästelyt

Käyntejä kotisivuilla:127268 kpl

PUUTARHA AVAUTUU:


toukokuussa 2019.Päivitetty 15.4.2019

Meillä voit maksaa..

Meillä voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, Visa- ja Visa Electron, MasterCard- ja Maestro-luottokorteilla.

Yhteystiedot:

Ollilan Puutarha
Kittiläntie 3509
97290 Marraskoski
ROVANIEMI

Mika p. 040 566 7231
Outi p. 050 599 4592

ollilanpuutarha at gmail.com

Y-tunnus: 2131938-7

Kuva-albumi:

Ukko ja Undri

Pihapiirin asukkaat: 

 

berttajariitu2009_044.jpg

Pihaan tulijoita vastaanottavat labradorinnoutajatytöt Bertta ja Riitu. Bertta (s. 2005) on väriltään musta ja Riitu (s. 2007) suklaanruskea. Koirat ovat ystävällisiä ja aina valmiita leikkiin.

 

                                            * * * * * *

 kanojaportailla.jpg

Rouvat Alina, Inkeri ja Ursula

Kanoja ja kukkoja puutarhan pihalla on tepastellut jo Eskon ja Maaritin aikaan.  Nykyiset reilu kolmekymmentä kanaa ja kukkoa ovat suomalaisia maatiaisikanoja, kantoja Tyrnävä ja Savitaipale. Kannat ovat nimetty löytöpaikkojen mukaan.

Rouvashenkilöitä edustavat muun muassa harmaa Sirkka ja Helmi, sinapinväriset Unelma ja Ursula, valkoinen Inkeri, ruskeat Alina, Kerttu ja Viiru, mustat Pirkko, Olga, Birgi ja Nokikana,  kirjava Riekko ja sinisenmusta Mira. 

Kukkoina häärivät punainen Lahtinen ja kirjava Roope. 

Kesäajan kanat puuhailevat vapaana pihalla viettäen yöt kanalan suojassa. Kanat pysyvät hyvin omalla pihalla. Talviajan kanat viettävät talliin rakennetussa kanalassa kesän vapautta ja vihreitä matomaita muistellen. Lauhoina kevättalven päivinä avaamme niille ulko-ovenkin, mutta lumella ne eivät halua tepastella, vaan tyytyvät kurkkimaan kynnyksellä kevätauringosta nauttien.

 

                                        * * * * * *

 

mammajapottu.jpg

Hermeliinikanit Mamma ja hänen peräkamarin poikansa Peruna. Mamma kuoli syksyllä 2013, joten Peruna jäi yksin. Kesäajan Peruna viettää pihalla suuressa ulkotarhassa.

 

                                        * * * * * *

ukkohuhtikuu2011.jpg

Islanninhevosruuna Ukko saapui perheeseemme huhtikuussa 2005 yhtäaikaa ensimmäisten joutsenien kanssa. Ukko eli Thrádur frá Reykjakoti II on syntynyt vuonna 1988 Islannissa ja tehnyt päivätyönsä vaellustallilla Etelä-Suomessa. Mutkan kautta Ukko saapui meille viettämään eläkepäiviään.

Väriltään kulomusta Ukko on  rohkea ja huumorintajuinen sekä käytökseltään rauhallinen ja lempeä; hän rakastaa rapsuttelua ja hoitamista. Ukko on eläinlaumamme johtaja.

                                           * * * * * *

 

Undritoukokuu2011.jpg

Satuhevonen Undri frá Skefilsstöðum ostettiin ylöjärveläiseltä, islanninhevosiin erikoistuneelta Tuulensillan tallilta syksyllä 2009. Undri-poika on Ukon tavoin Islannissa syntynyt, mutta Tuulensillan maahantuoma ja kouluttama.

Rautiaankimo Undri on viisikäyntinen eli omaa tavanomaisten vaihteiden käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös islanninhevosille ominaiset töltin ja passin.

 

                                          * * * * * *

Harmi.jpg

Lampaat ovat suomalaisia alkuperäislampaita, kantaa Kainuun Harmas. Tytöt ovat syntyneet tammikuussa 2013, ja tulivat meille myöhemmin samana keväänä. Lampaat asuttavat samaa pihattoa hevosten kanssa ja yhdessä muodotavat sopusointuisen lauman.

Kuvassa on Harmi. Muut tytöt ovat nimeltään Lumikki ja Mustikka.

******

hilla.JPG

Kissoja on kaikkiaan kolme. Omakasvatit siskokset Hilla (yläkuvassa) ja Halla (alakuvassa), sekä sodankyläläislähtöinen Missi. Kaikki ovat tavallisia maatiaiskissoja, tosin Missin verissä taitaa virrata myös norjalaisen metsäkissan verta, sen verran pitkä ja pörheä on sen turkki.

halla.JPG

Pitkäkarvainen Missi-kissa.

Missi.JPG

Tuikkivana tähtenä taivaalla:

 

Mayajapetuniat.jpg

Maya ♥