Pihapiirin asukkaat: 

 


kerttu.jpg

Kerttu

Bertan työn jatkajiksi perheeseen on otettu maahanmuuttajataustainen sekarotuinen Sarmi Romaniasta. Puutarhan nuorin tulokas on iloinen Veikko.

Kuvassa Kerttu  (k. 2020).

                                            * * * * * *

 kanojaportailla.jpg

Rouvat Alina, Inkeri ja Ursula

Kanoja ja kukkoja puutarhan pihalla on tepastellut jo Eskon ja Maaritin aikaan.  Nykyiset reilu kymmenen kanaa ja kukko Keijo Leppänen ovat suomalaisia maatiaisikanoja, kannoista Tyrnävä ja Savitaipale. Kannat ovat aikoinaan nimetty maatiaiskanojen löytöpaikkojen mukaan.

Rouvashenkilöitä edustavat muun muassa Ursula-mummo lasten ja lastenlapsineen, sekä Alisa ja Elina ja monet muut nuoremmat kanat.

Kesäajan kanat puuhailevat vapaana pihalla viettäen yöt kanalan suojassa. Kanat pysyvät hyvin omalla pihalla. Talviajan kanat viettävät talliin rakennetussa kanalassa kesän vapautta ja vihreitä matomaita muistellen. Lauhoina kevättalven päivinä avaamme niille ulko-ovenkin, mutta lumella ne eivät halua tepastella, vaan tyytyvät kurkkimaan kynnykseltä kevätauringosta nauttien.

 

 


 

                                        * * * * * *

ukkohuhtikuu2011.jpg

Islanninhevosruuna Ukko saapui perheeseemme huhtikuussa 2005 yhtäaikaa ensimmäisten joutsenien kanssa. Ukko eli Thrádur frá Reykjakoti II on syntynyt vuonna 1988 Islannissa ja tehnyt päivätyönsä vaellustallilla Etelä-Suomessa. Mutkan kautta Ukko saapui meille viettämään eläkepäiviään.

Väriltään kulomusta Ukko on  rohkea ja huumorintajuinen sekä käytökseltään rauhallinen ja lempeä; hän rakastaa rapsuttelua ja hoitamista. Ukko on eläinlaumamme johtaja.

                                           * * * * * *

 

Undritoukokuu2011.jpg

Satuhevonen Undri frá Skefilsstöðum ostettiin ylöjärveläiseltä, islanninhevosiin erikoistuneelta Tuulensillan tallilta syksyllä 2009. Undri-poika on Ukon tavoin Islannissa syntynyt, mutta Tuulensillan tallin maahantuoma ja kouluttama.

Rautiaankimo Undri on viisikäyntinen eli omaa tavanomaisten vaihteiden käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös islanninhevosille ominaiset töltin ja passin.

 

                                          * * * * * *

Harmi.jpg

Lampaat ovat suomalaisia alkuperäislampaita, kantaa Kainuun Harmas. Rouvat ovat syntyneet tammikuussa 2013, ja tulivat meille  samana keväänä. Lampaat asuttavat samaa pihattoa hevosten kanssa ja yhdessä muodostavat sopusointuisen lauman.

Kuvassa on Harmi. Muut rouvat ovat nimeltään Lumikki ja Mustikka.

******

hilla.JPG

Hilla

Kissoja on kaikkiaan kolme. Omakasvatit 8-vuotiaat siskokset ruskeankirjava Hilla  ja harmaankirjava Halla, sekä sodankyläläislähtöinen 11-vuotias Missi. Kaikki ovat tavallisia maatiaiskissoja, tosin Missin verissä taitaa virrata myös norjalaisen metsäkissan verta, sen verran pitkä ja pörheä on sen turkki. Kissat pitävät tunnollisesti tilan jyrsijäkantaa kurissa.

Puutarhan arjessa ajoittain mukana myös rescue-siskokset Tove ja Tuulikki, jotka ovat Martan kissoja.

halla.JPG

Halla

Missi.JPG

Missi

Tuikkivana tähtenä taivaalla:

 

Mayajapetuniat.jpg

 ♥  Maya  ♥

 berttajariitu2009_044.jpg

♥  Bertta (k. 2019) & Riitu (k.2017) ♥

mammajapottu.jpg

♥  Mamma (k. 2013) & Peruna (k. 2015)