Facebook:


Instagram:

Instagram

Kylästelyt

Käyntejä kotisivuilla:145985 kpl

PUUTARHA SULJETTU!


Tervetuloa jälleen

ensi keväänä

kesäkukkaostoksille!
Päivitetty 7.7.2019

Meillä voit maksaa..

Meillä voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, Visa- ja Visa Electron, MasterCard- ja Maestro-luottokorteilla.

Yhteystiedot:

Ollilan Puutarha
Kittiläntie 3509
97290 Marraskoski
ROVANIEMI

Mika p. 040 566 7231
Outi p. 050 599 4592

ollilanpuutarha at gmail.com

Y-tunnus: 2131938-7

Pihapiirin asukkaat: 

 

berttajariitu2009_044.jpg

Pihaan tulijoita vastaanottaa 14-vuotias musta labradorinnoutajamummo Bertta. Ruskea Riitu kuoli syksyllä 2017.

kerttu.jpg

Bertan työn jatkajiksi perheeseen on otettu maahanmuuttaja Sarmi Romaniasta ja puutarhan nuorin tulokas on iloinen Kerttu -terrieri.

                                            * * * * * *

 kanojaportailla.jpg

Rouvat Alina, Inkeri ja Ursula

Kanoja ja kukkoja puutarhan pihalla on tepastellut jo Eskon ja Maaritin aikaan.  Nykyiset reilu kolmekymmentä kanaa ja kukkoa ovat suomalaisia maatiaisikanoja, kantoja Tyrnävä ja Savitaipale. Kannat ovat nimetty löytöpaikkojen mukaan.

Rouvashenkilöitä edustavat muun muassa  Ursula-mummo lasten ja lastenlapsineen, Sirkka, Viiru ja Blondi.

Kukkona häärää nuori ja komea Kalle.

Kesäajan kanat puuhailevat vapaana pihalla viettäen yöt kanalan suojassa. Kanat pysyvät hyvin omalla pihalla. Talviajan kanat viettävät talliin rakennetussa kanalassa kesän vapautta ja vihreitä matomaita muistellen. Lauhoina kevättalven päivinä avaamme niille ulko-ovenkin, mutta lumella ne eivät halua tepastella, vaan tyytyvät kurkkimaan kynnyksellä kevätauringosta nauttien.

 

                                        * * * * * *

 

mammajapottu.jpg

Hermeliinikani Mamma kuoli syksyllä 2013 ja hänen peräkamarin poikansa Peruna muutama vuosi myöhemmin elettyään koko elämänsä meillä täällä puutarhalla. 

 

                                        * * * * * *

ukkohuhtikuu2011.jpg

Islanninhevosruuna Ukko saapui perheeseemme huhtikuussa 2005 yhtäaikaa ensimmäisten joutsenien kanssa. Ukko eli Thrádur frá Reykjakoti II on syntynyt vuonna 1988 Islannissa ja tehnyt päivätyönsä vaellustallilla Etelä-Suomessa. Mutkan kautta Ukko saapui meille viettämään eläkepäiviään.

Väriltään kulomusta Ukko on  rohkea ja huumorintajuinen sekä käytökseltään rauhallinen ja lempeä; hän rakastaa rapsuttelua ja hoitamista. Ukko on eläinlaumamme johtaja.

                                           * * * * * *

 

Undritoukokuu2011.jpg

Satuhevonen Undri frá Skefilsstöðum ostettiin ylöjärveläiseltä, islanninhevosiin erikoistuneelta Tuulensillan tallilta syksyllä 2009. Undri-poika on Ukon tavoin Islannissa syntynyt, mutta Tuulensillan maahantuoma ja kouluttama.

Rautiaankimo Undri on viisikäyntinen eli omaa tavanomaisten vaihteiden käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös islanninhevosille ominaiset töltin ja passin.

 

                                          * * * * * *

Harmi.jpg

Lampaat ovat suomalaisia alkuperäislampaita, kantaa Kainuun Harmas. Tytöt ovat syntyneet tammikuussa 2013, ja tulivat meille myöhemmin samana keväänä. Lampaat asuttavat samaa pihattoa hevosten kanssa ja yhdessä muodotavat sopusointuisen lauman.

Kuvassa on Harmi. Muut tytöt ovat nimeltään Lumikki ja Mustikka.

******

hilla.JPG

Kissoja on kaikkiaan kolme. Omakasvatit siskokset Hilla (yläkuvassa) ja Halla (alakuvassa), sekä sodankyläläislähtöinen Missi. Kaikki ovat tavallisia maatiaiskissoja, tosin Missin verissä taitaa virrata myös norjalaisen metsäkissan verta, sen verran pitkä ja pörheä on sen turkki.

halla.JPG

Pitkäkarvainen Missi-kissa.

Missi.JPG

Tuikkivana tähtenä taivaalla:

 

Mayajapetuniat.jpg

Maya ♥